Кулінарія

Домашній суп з пивом і сиром

Інгредієнти:
На 5 персон:
масло вершкове – 40 г,
стебла селери – 3 шт,
цибуля ріпчаста – 1 шт,
борошно – 6 ст. л. ,
сир чеддер – 300 г,
вершки 30 %-ві – 0,75 склянки,
бульйон курячий (або овочевий) –
5 склянок, пиво світле – 330 мл,
сіль, перець, цибулю зелений

Приготування:
Масло розтопити у великій каструлі на середньому вогні. Цибулю і селеру очистити, нарізати. Додати в каструлю, обсмажити до м’якого стану і пюрировать в блендері.

Ввести, постійно помішуючи, борошно в пюре і відправити суміш в іншу каструлю з добре розігрітим бульйоном. Поставити на повільний вогонь. Сир натерти на крупній тертці, кинути в суп, додати вершки і заважати до повного розчинення. Повільно влити пиво і залишити на 20 хвилин. Подавати, додавши перець і прикрасивши подрібненою зеленою цибулею.